نقطه مطلوب

آخرین ویرایش: 1 سال قبل
نقطه مطلوب (nbookcity.com)

دانلود کتاب نقطه مطلوب

قبل از هرچیز برای اینکه اهمیت کتاب نقطه مطلوب را بیشتر بدانیم بهتر است نظرات افراد معروفی که این کتاب را خوانده اند مرور کنیم:

  • پل بلوم استعدادی ذاتی برای تشخیص تناقض های موجود در طبیعت انسان و حل آنها با توضیحات عمیق و رضایت بخش دارد. این کتاب واضح و جذاب نیز مجدداً همین کار را در خصوص تمایل ما به مازوخیسم یا آزارپذیری انجام میدهد. (استیون پینکر)
  • کتابی شورانگیز، جذاب و سرشار از بینش دقیقاً همان چیزی که از پل بلوم، یکی از بهترین نویسندگان جهان و یکی از عمیق ترین متفکران در زمینه رفتار انسان انتظار دارید. خواندن استدلال او در مورد اینکه چرا ما گاهی به دنبال غم، ترس و درد هستیم به طور متناقضی لذت بخش است. پس ماژیکتان را بردارید و تقویمتان را پاک کنید چون وقتی این کتاب را باز کنید، دیگر نمی توانید آن را زمین بگذارید. (دنیل گیلبرت)
  • طنزی به شدت خنده دار و کاملاً تأمل برانگیز از عجیب ترین ابعاد لذت انسانی با مثال های هیجان برانگیز که نمی توانید برای گفتن آنها به دوستانتان صبر کنید. بلوم سفری سرگرم کننده و از لحاظ نظری پربینش به عجیبترین اشکال لذت در گونه ما میکند. این کتابی است که قطعاً نقطه مطلوب شما را هدف قرار میدهد و رگ خواب شما را به دست می آورد! (لوری سانتوس)
  • کتاب نقطه مطلوب، اثریست که در آن واحد معتبر، جذاب و درگیر کننده است. (مجله هارپر)
  • پل بلوم طرز فکر شما را تغییر خواهد داد. شاید رنج چیز بدی نباشد، درست است؟ او توضیح میدهد که چرا تجربه درد، لذتی که به دنبال آن می آید را افزایش میدهد و درواقع، زندگی بدون درد خسته کننده خواهد بود. (وبسایت صبح بخیر آمریکا)
  • کتاب نقطه مطلوب واضح و زیبا نگارش شده است، به طوری که خواندن آن با رنج کمی همراه است. این کتاب استدلالی قوی و متقاعد کننده در این خصوص ارائه میدهد که زحمت رنج و عذاب میتوانند چیزهای خوبی باشند. (مجله کرکوس ریویوس)

خلاصه کتاب

افراد در موقعیت‌های گوناگون انتخاباتی انجام می‌دهند که الزاما به هیجاناتی خوشایند منجر نمی‌شوند. آنها با آگاهی از دردهای احتمالی باز هم مسیرهایی ناخوشایند را انتخاب می‌کنند و بخشی از کتاب نقطه مطلوب، به بررسی همین موضوع می‌پردازد. پل بلوم توضیح می‌دهد افرادی که به جنگ می‌روند هیچکدام علاقه‌ای به قطع عضو، مرگ و شکنجه ندارند اما آگاهانه رنج را به جان می‌خرند چون درد جزئی جدایی‌ناپذیر از زندگی انسانی است.

می‌توان گفت به شکل حیرت آوری مهم‌ترین کارهای زندگی ما همگی نیازمند رنج و فداکاری هستند و اگر خلاف این بود، شاید انگیزه‌ای برای انجامشان نداشتیم. بیایید با خودمان صادق باشیم، اگر دفاع از وطن، تربیت فرزند، حل مشکلات اجتماعی و درمان بیماران آسان بودند انجام دادنشان دیگر چه فایده‌ای داشت؟

طیف گسترده‌ای از تجربیات زندگی ما نه از لذت، موفقیت و سعادت، بلکه از درد و رنج معنا می‌گیرند. اگر سعی دارید به کلیدی نهایی برای ساختن خوشخبتی برسید به یاد داشته باشد که کسب لذت تنها یکی از راه‌هایی است که برای رسیدن به نقطه مطلوب زندگی‌مان در اختیار داریم. بسیاری از افراد فکر می‌کنند که انسان‌ها لذت‌گرا هستند اما نویسنده سعی دارد شما را متقاعد کند اگر اشتیاقمان برای درد کشیدن را دقیق ارزیابی کنیم، متوجه می‌شویم که علاوه بر یافتن لذت، تمایل داریم تا کارهایی متعالی‌تر انجام دهیم.

درد شاهراهی است که علاوه بر لذت، ما را به بخش‌ هایی عمیق‌تر از وجودمان متصل می‌کند، پس اگر کنجکاو شدید دیدگاهتان درباره‌ی زندگی خود را از نو بسازید، توصیه می‌کنیم از کتاب نقطه مطلوب به آسانی عبور نکنید. این اثر گرانبها باورهای رایج درباره‌ی شادکامی را به چالش کشیده و نقش رنج در خلق خوشبختی را به شما نشان می‌دهد تا به دور از تبلیغات مثبت اندیشیِ سمی، ارزش‌ واقعی زندگی را کشف کنید.

بخشی از متن کتاب

ایالات متحده دوران سختی را پشت سر میگذارد. اگرچه برخی ادعاها در مورد این موضوع بحث برانگیز هستند؛ برای مثال ادعا میشود که یک اپیدمی «تنهایی» در این کشور وجود دارد در حالی که واقعاً مشخص نیست که چنین باشد. اما آشکار است که چیزی در این کشور می لنگد. کاهش زیادی در میزان خودکشی در سراسر جهان وجود داشته است، اما این روند در ایالات متحده برعکس بوده است و خودکشی در آمریکا از سال ۲۰۰۰ حدود ۳۰ درصد افزایش یافته است.

دیوید بروکس وضعیت را وحشتناک توصیف کرده و همچنین به خودکشی تدریجی که در اپیدمی مصرف مواد افیونی دیده میشود اشاره میکند. او خاطرنشان میسازد که میانگین طول عمر آمریکاییها در چند سال گذشته رو به کاهش گذاشته است که روندی عجیب برای یک جامعه مرفه است. آخرین باری که این اتفاق در ایالات متحده افتاد مربوط به سال ۱۹۱۵ تا سال ۱۹۱۸ یعنی در طول جنگ جهانی اول و اپیدمی آنفولانزای اسپانیایی بود که باعث مرگ بیش از نیم میلیون آمریکایی شد.

بروکس و سایرین مشکل اصلی را بحران معنا میدانند که با زوال ایمان دینی، از دست دادن هدف کلی و بیگانگی از جوامع خویشاوندی مرتبط است. یوهان هری جامعه شناس در توصیف این بحران میگوید «دوستان فیسبوکی جای همسایه ها را گرفته اند، بازی های ویدیویی جای فعالیت های معنادار را گرفته اند و کسب مقام و منزلت شغلی و اقتصادی جای مقام و منزلت فرد در دنیا را گرفته است.»

چنین مشکلاتی مدتها قبل از رواج شبکه های اجتماعی وجود داشته است. سباستین یونگر در کتاب خود با نام «قبیله» آمریکا را در پایان قرن هجدهم به این صورت توصیف میکند که در آن، دو تمدن بر سر یک سرزمین می جنگیدند. او میگوید این زمانی بود که «کارخانه ها در شیکاگو ساخته میشدند و زاغه ها در نیویورک ریشه میگرفتند در حالی که سرخپوستان هزاران مایل دورتر با نیزه ها و تبرزینها میجنگیدند»

در جریان این درگیری برخی مستعمره نشین های سفیدپوست (معمولاً زنان و کودکان) توسط سرخپوست ها ربوده میشدند. در کمال تعجب، بسیاری از کسانی که اسیر می شدند (با وجود محرومیت های قابل توجه و دوری از خانواده و دوستان)، زندگی جدید خود را دوست داشتند. با اسارت گرانشان ازدواج میکردند، عضوی از خانواده آنها می شدند، گاهی در کنار آنها می جنگیدند و گاهی هم از چشم کسانی که برای نجات آنها آمده بودند پنهان می ماندند…

این کتاب برای چه کسانی مفید است؟

بی‌شک اگر ذهنتان درگیر مسائل مرتبط با فلسفه زندگی و علوم انسانی است و در مورد دلایل کارها و رفتارهای انسان و مفهوم خوشبختی و رضایتمندی و سعادت مطالعه می‌کنید، خواندن و تعمق بر مطالب کتاب نقطه مطلوب، برایتان بسیار مفید و روشنگر و تازه خواهد بود. یکی از بهترین کتاب‌ها در موضوع فلسفه زندگی است که توسط بسیاری سایت‌های معتبر بررسی و نقد کتاب، در لیست‌ کتاب‌ های منتخب و برگزیده سال ۲۰۲۲ قرار گرفته.

کتاب نقطه مطلوب یک کتاب ارزشمند برای کشف زیستن صحیح و یا به زبان ساده تر درباره زندگی معنادار میباشد. این کتاب به جامعه پیشرفته امروزی می آموزد که زیستن در گرو بدست آوردن پول بیشتر نبوده و لذت بردن از زندگی در گرو تجملات و ولخرجی نیست بلکه در جهت خلاف آن می باشد و خواننده میفهمد که زندگی یعنی رهایی از تمام تجملات و ابزار و ماشین آلاتی که انسان خود را درگیر ان نموده است. این یک کتاب روانشناسی بوده و می تواند برای توده جامعه به کار برده شود.

نقد کتاب نقطه مطلوب

کتاب نقطه مطلوب نوشتهٔ پل بلوم طرز فکر شما را تغییر خواهد داد. نویسنده به شما می‌گوید شاید رنج، چیز بدی نباشد! اگر بخواهیم وجه تشبیه اکثر کتاب‌های خودیاری را در یک جمله خلاصه کنیم، آن جمله این است: «تو باید تحت هر شرایطی مثبت باشی و اتفاقات مثبت رو دنبال کنی!» ولی کتاب حاضر در مقابل این طرحواره‌ی ذهنی می‌ایستد.

نویسنده معتقد است که احساساتِ منفی‌ای مثل درد، رنج و ناراحتی بخش جدایی‌ناپذیری از زندگی هستند و نباید برای حذف این احساسات از زندگی‌مان تلاش بیهوده کنیم. او نشان میدهد که همین عوامل منفی می‌توانند به زندگی ما ارزش بیشتری را اضافه کنند.

با خواندن این کتاب متوجه می شوید که به‌جای دنبال‌ کردن زندگی عاری از رنج و مشکل، باید دنبال زندگی‌ای باشید که مشکلات کمتر دردآور و کمتر دردسرسازی برایتان به‌همراه داشته باشد؛ درواقع تفاوت این نوع دیدگاه این است که شما مشکلات و رنج‌ها را به‌عنوان بخشی از زندگی قبول می‌کنید، اما در جهت کاهش شدت آزاردهنده‌ بودنشان هم تلاش می‌کنید.

کتاب نقطه مطلوب، کتابی عمیق و بدون سوگیری و شعارهای انگیزشی که می‌تواند نگرش شما را به چرایی رفتارها و کارهای خودتان و اطرافیانتان تغییر دهد.

کتاب های پیشنهادی

تعداد بازدید: 266 بار

Paul%20Bloom%20 %D9%BE%D9%84%20%D8%A8%D9%84%D9%88%D9%85

عنوان کتاب: نقطه مطلوب

لذت های رنج و جستجوی معنا

نویسنده: پل بلوم

مترجم: میلاد سبزه‌‌ آرای لنگرودی

تعداد صفحات کتاب: 251 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 20.61 مگابایت

نوع فایل: PDF (ZIP)

منبع: شهرکتاب

دکمه دانلود قابل مشاهده برای کاربران ویژه

نوشته‌های مشابه

یون، شخصیت اصلی داستان، طی حوادثی ناگوار با فیشرمن، بزرگ‌ترین جنایتکار شهر اسلو، درگیر می‌شود. این واقعه یون را ناچار به متواری شدن می‌کند. اما مگر می‌توان از دست فیشرمن گریخت؟ او و دارودسته‌ی رذلش رد...
بروزرسانی: 1 سال قبل
تعداد بازدید: 332
افکار و عقایدی که شخصیت‌های نمایشنامه‌های شکسپیر مثل همین نمایشنامه رویا در شب نیمه تابستان ابراز می دارند، به قدری متنوع و در بسیاری از موارد متضاد است که باید آن را متعلق به خود آن‌ها دانست و نمی توان گفت همه آن‌ها...
بروزرسانی: 1 سال قبل
تعداد بازدید: 1710

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *