کتاب دوراندیشی

آخرین ویرایش: 7 ماه قبل
کتاب دوراندیشی (nbookcity.com)

دانلود کتاب دوراندیشی

کتاب دوراندیشی (چگونه درباره مهمترین مسائل زندگی تصمیم بگیریم؟) اثری بسیار کاربردی از استیون جانسون است.

استیون جانسون نویسنده، روزنامه‌نگار، و نظریه‌پرداز آمریکایی است که به عنوان یک نویسنده مطرح در زمینه علوم اجتماعی و فناوری شناخته می‌شود. او کتب متعددی در زمینه‌های متنوع نوشته و به تحلیل مسائل مختلف اجتماعی، فرهنگی، و فناوری پرداخته است.

جانسون معتقد به این است که ترکیب علوم مختلف و تلاقی ایده‌ها می‌تواند به نوآوری و پیشرفت در جوامع کمک کند. استیون جانسون همچنین در مقالات و مصاحبه‌های رسمی در مورد علوم اجتماعی، تکنولوژی و فرهنگ مشارکت داشته و تأثیر زیادی بر روی فهم عمومی از این مسائل دارد.

خلاصه کتاب

کتاب دوراندیشی یک منبع معتبر در زمینه تصمیم‌ گیری در زمان طولانی مدت است. این کتاب به مخاطبان کمک می‌کند تا در مواجهه با تصمیمات پیچیده و مهم، رویکردهای جدیدی را برای تصمیم‌ گیری به کار بگیرند و بهتر درک کنند که چگونه تصمیمات طولانی مدت در زندگی‌شان تأثیرگذار هستند. اگر شما به علم تصمیم‌ گیری یا بهبود توانایی‌های خود علاقه دارید، این کتاب می‌تواند یک منبع مفید باشد.

نویسنده با ترکیبی از علم، داستان‌ها و مثال‌های واقعی، به شما ابزارها و راهکارهایی ارائه می‌دهد تا بهترین تصمیمات خود را بگیرید و زندگی خود را بهبود دهید. تصور کنید قرار است به سینما بروید و نمی‌توانید تصمیم بگیرید میان دو فیلمی که هم‌زمان در حال اکرانند، کدام را انتخاب و تماشا کنید. یا احتمالاً می‌توانید زمانی را به یاد بیاورید که در رستوران نشسته‌ بودید و نمی‌دانستید کدام غذا یا نوشیدنی را سفارش دهید.

تو گویی زندگی همه‌ی ما انسان‌ها مملوء از همین تصمیمات به‌ظاهر ساده‌ای است که هر روز و هر لحظه با آن‌ها سروکار داریم. چاره‌ای نیست، ما ناگزیر از انتخاب کردن و تصمیم گرفتن هستیم. اما مسأله‌ی مهم این‌جاست که احتمالاً پشیمانی از انتخاب یک فیلم یا خوردن یک غذا، بهای گزافی برایمان به همراه ندارد، اما هنگامی که مجبور می‌شویم ضروری‌ترین تصمیمات زندگی‌مان را اتخاذ کنیم، چه؟ با پشیمانی حاصل از تصمیمات اشتباه چه می‌توان کرد؟

چطور می‌شود با اضطراب ناشی از تصمیم‌گیری مواجه شد؟ با مطالعه‌ی کتاب دوراندیشی قادر می‌شویم بار هزینه‌های گزاف تصمیمات اشتباه گذشته را بر شانه‌هایمان تحمل کنیم و خود را به‌خاطر اشتباهاتمان و عواقب بعضاً جبران‌ ناپذیر آن ببخشیم. استیون جانسون یادآوری می‌کند که «درس گرفتن از اشتباهات گذشته» سخنی کلیشه‌ای نیست، بلکه در زندگی عملی چیزی بیش از یک جمله‌ی مثبت‌نگرانه است و واقعاً قابلیت اجرا کردن دارد.

به طور کلی، نویسنده در کتاب دوراندیشی چه در سطح فردی و چه جمعی، مفهوم تصمیم گیری را مورد بررسی قرار می دهد و به شکلی مجاب کننده استدلال می کند که اتخاذ تصمیم نباید به شکل شهودی بلکه باید به صورت آگاهانه، منطقی و حتی علمی انجام پذیرد. او اعتقاد دارد که انسان خردمند باید از «نقشه کامل» تمام گزینه های در دسترس، آگاهی داشته باشد و مدل هایی ذهنی را از پیامدهای مختلف، چه برای خودش و چه دیگران، شکل دهد.

بخشی از متن کتاب

در بخشی از کتاب دوراندیشی می‌خوانیم: …هر تصمیم بر پیش‌بینی‌ هایی با درجات مختلفی از قطعیت، استوار است. اگر دارید درباره نقل مکان به خانه‌ای در حومه شهر باریک‌اندیشی می‌کنید (خانه‌ای که مجاور پارکی عمومی با مسیرهای پیاده روی مفصل است) می‌توانید با نوعی قطعیت پیش بینی کنید که اگر این خانه را بخرید دسترسی به فضای طبیعی از مزایای این خانه خواهد بود.

اگر دارید درباره یک رهن سی ساله با افزایش نرخ ثابت باریک اندیشی می‌کنید، می‌توانید پرداخت‌های ماهانه را با یقین بالاتری پیش بینی کنید. اگر چیزی درباره جو کلی مدارس محله می‌دانید، می‌توانید از نظر منطقی مطمئن باشید که به طور کلی این استانداردهای آکادمیک در سال‌های آینده نیز در همان سطح باقی می‌مانند، هرچند دشوار است که دقیقاً بدانید فرزندانتان با مدرسه جدید خود چطور کنار می‌آیند.

سناریوی نقل مکان بالقوه به حومه شهر شامل عناصری می‌شود که بسیار غیر قطعی هستند و برای هر یک از آنها نتایج متنوعی را متصور می‌شود. اساس چنین بررسی‌ای نوعی قصه گویی آگاهانه است و البته ما هر زمان که در حال باریک اندیشی حول تصمیمی مهم هستیم، به صورت غریزی قصه گویی می‌کنیم. اگر مایلیم به حومه شهر نقل مکان کنیم، قصه پیاده روی‌های خانوادگی در مسیرهای پشت خانه‌مان را تعریف می‌کنیم. (ص143 کتاب دوراندیشی)

و قصه مدارس بهتر و باغی که می‌توان با ابزارهای وارداتی گران قیمت باغبانی به آن رسیدگی کرد. این قصه گویی با قصه گویی برنامه سناریو دو تفاوت دارند. اول، ما برای تحلیل تمام دامنه درباره تمام نیروهای شکل دهنده آن داستان وقت نمی گذاریم، و دوم، ما زحمت ساخت داستان‌های چندگانه را به خود نمی‌دهیم. قصه چطور پیش می رود اگر بچه‌ها با هم کلاسی هایشان کنار نیایند؟

یا نیمی از اعضای خانواده سبک زندگی جدید را دوست داشته باشند و نیم دیگر دلتنگ سرزندگی و دوستان قدیمی شهری خود شوند؟ همان طور که وک نشان می‌دهد آن عدم قطعیت را نمی‌توان به سادگی و به صورت تجربی تحلیل کرد. در سطح بنیادی، عدم قطعیت موجود در سیستم‌های پیچیده، خاصیتی است که نمی‌توان آن را ساده سازی کرد. برنامه ریزی سناریو و به طور کلی شبیه سازی‌ها، روشی برای تمرین این عدم قطعیت عرضه می‌کند.

این کار همیشه مسیری قطعی را پیش پای شما نمی‌گذارد اما شما را برای مواجهه با تغییر جهت از مسیر فعلی تان در آینده آماده می‌کند. وک می‌نویسد: «تمرین مدام سناریو سبب می‌شود رهبران با ابهام آینده‌ای باز کنار بیایند. این تمرین می‌تواند با تکبّر مقابله کند، فرضیاتی را آشکار کند که در غیر آن صورت پنهان می‌ماندند، به معنابخشی نظام‌مند و همه پذیر به امور کمک کند و تطبیق سریع در زمان بحران را در پی داشته باشد» (ص144 کتاب دوراندیشی)

چرا باید این کتاب را بخوانیم؟

استیون جانسون در جایگاه مناسبی برای کاوش در خصوص دوراهی‌های دشوار تصمیم‌گیری قرار دارد. او به این منظور مثال‌های زیبا و به‌جایی از برنامه‌ریزی شهری قرن هفدهم گرفته تا هوش مصنوعی ارائه می‌کند.  فن انتخاب دوراندیشانه به شما کمک می‌کند تصمیماتی که لازم است مدتی طولانی درباره‌شان تأمل کنید به بهترین روش بگیرید. کتاب دوراندیشی برای تمام کسانی نوشته شده است که می‌خواهند مسیر مشخصی برای تعیین زندگی‌شان داشته باشند.

علاقه‌مندان به کتاب‌های روان‌شناسی از کتاب دوراندیشی لذت و بهره خواهند برد. همچنین اگر در برهه‌ای از زندگی قرار دارید که لازم است با مسأله‌ای مهم مواجه شوید و تصمیمی اساسی اتخاذ کنید، پیشنهاد می‌کنیم از کتاب حاضر غافل نشوید، چرا که به شما کمک فراوانی در این زمینه خواهد کرد.

نقد کتاب دوراندیشی

نویسنده در کتاب دوراندیشی به ما نشان می‌دهد که تصمیم‌ گیری در زمان طولانی مدت با چالش‌ها و پیچیدگی‌های زیادی روبه‌رو می‌شود. او بررسی می‌کند که چرا برخی از تصمیمات ما در زمان طولانی مدت اثرات غیرمنتظره دارند. استیون جانسون نشان می‌دهد که تصمیم‌ گیری در زمان کوتاه مدت معمولاً به تصمیمات سریع‌تر منجر می‌شود، در حالی که در زمان طولانی مدت نیاز به دوراندیشی و بررسی دقیق‌تر دارد.

نویسنده به ارائه استراتژی‌ها و راهکارهایی می‌پردازد که می‌تواند به ما کمک کند تا در تصمیم‌ گیری‌های طولانی مدت بهتر عمل کنیم. این استراتژی‌ها شامل تأمل دقیق، تصمیم‌ گیری تیمی، و استفاده از اطلاعات و داده‌های بهتر می‌شوند. کتاب با استفاده از داستان‌ها و مثال‌های واقعی به مخاطب نشان می‌دهد که چگونه مفاهیم دوراندیشی در زندگی روزمره و حرفه‌ای ما اهمیت دارند و چگونه می‌توانیم از آنها بهره ببریم.

این اثر، کتابی درخشان، چندوجهی و سرشار از داستان است. کتابی هیجان انگیز درباره اینکه چگونه تصمیمات بلندمدت دشوار را اتخاذ می کنیم. یکی از کتاب های کمیابی که با فعالیت های روزانه تقریبا هر کسی کاملا مطابقت دارد. کتاب دوراندیشی به شما کمک می‌کند مسیر انتخاب تصمیم را یاد بگیرید.

با روش این کتاب دیگر اهمیتی ندارد در شرایط آسان قرار دارید یا دشوار و تصمیمی که باید بگیرید چقدر دشوار است؛ به‌راحتی می‌توانید تشخیص دهید کدام تصمیم آینده‌ٔ بهتری برای شما می‌سازد. این کتاب را به تمام کسانی که می‌خواهند در زندگی تصمیم عاقلانه بگیرند، پیشنهاد می‌کنیم.

کتاب دوراندیشی مفاهیم پیچیده را به زبان قابل درکی تبیین کرده و به توانایی تصمیم‌ گیری‌های بهتر کمک می‌کند.

کتاب های پیشنهادی

تعداد بازدید: 212 بار

Stevens%20Johnson%20 %D8%A7%D8%B3%D8%AA%DB%8C%D9%88%D9%86%20%D8%AC%D8%A7%D9%86%D8%B3%D9%88%D9%86

عنوان کتاب: دوراندیشی

چگونه درباره مهم ترین مسائل زندگی تصمیم بگیریم؟

نویسنده: استیون جانسون

مترجم: نجمه رمضانی

تعداد صفحات کتاب: 330 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 32.43 مگابایت

نوع فایل: PDF (ZIP)

منبع: شهرکتاب

دکمه دانلود قابل مشاهده برای کاربران ویژه

نوشته‌های مشابه

ژولی دوست هایش را خوب می شناسد. او می داند آنها بیگناه هستند... تا وقتی که یکی از آنها به قتل اعتراف می کند. ژولی و دوست هایش عهده می بندند که راز قاتل را حفظ کنند. آنها مطمئن هستند که این مسئله تکرار...
بروزرسانی: 2 سال قبل
تعداد بازدید: 257
اول که کتاب نه تر و نه خشک را می‌خواندم، برایم رمان قوی‌ای به نظر نمی‌آمد. اصلا چرا عاشق شدنِ پرنده بسیار کوچک و زشت با صدای جِریس پِریس، به دختر سلطان باید داستان جذابی باشد؟!
بروزرسانی: 11 ماه قبل
تعداد بازدید: 282

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *