همرزمان حسین

همرزمان حسین ع (nbookcity.com)

دانلود کتاب همرزمان حسین

کتاب همرزمان حسین (ع) کاملا مناسب است تا با موضع گیری‌های ائمه هدی(ع) در شرایط مختلف با شیعیان و با خلفا آشنا شوید.

ائمه الگوهای حقیقی اند و الگو مثل چراغ، راه را در مسیرِ زندگی روشن می‌کند. پس شناختن الگوها برای پیروی از آنها لازم و ضروری است و این کتاب از این حیث کامل است.

علی خامنه ای با احیای سنت مبارزه‌ی امامان معصوم با تجدید نظر در کتابها و توجه دقیق به اصل آنها، خود را از سایر متخصصان این حوزه متمایز کرده و اصلی ترین سوالاتی را که می توانست در استنباط مبارزات سیاسی ائمه معصوم کمک کند، در کتاب پیش رو‮ بیان کرده است.

خلاصه کتاب

در کتاب همرزمان حسین (ع) ده گفتار از سید علی خامنه ای در تحلیل مبارزات سیاسی امامان معصوم (علیهم السّلام) می‌خوانید. عالمان و اندیشمندان مسلمان و غیرمسلمان، تحقیقات گسترده‌ای را به منظور تحلیل دوران ۲۵۰ ساله‌ی امامت ائمّه‌ی معصوم (ع) انجام داده‌اند. برخی به‌کلی راهی غلط را پیموده‌اند و این بزرگواران را به مرتبه‌ی عالمان و عابدان زمان خود تقلیل داده‌اند و هرگونه تأثیر اجتماعی و سیاسی را از ایشان سلب کرده‌اند.

در مقابل این گروه، اکثر اندیشمندان شیعه بر این باورند که امامان معصوم (ع) خلیفه‌ی حقیقی و جانشین پیامبر اکرم (صلّی الله علیه وآله) در همه‌ی شئون و مقامات ایشان -به جز نبوّت و دریافت وحی- هستند. شئونی همچون: تشکیل حکومت اسلامی، قضاوت، تبیین قرآن، تعلیم احکام، دفاع از عقاید اسلامی و… خامنه‌ای نیز این عقیده را باور دارد. ایشان از سال‌های بسیار دور، مطالعات و تحقیقات گسترده‌ای را در این زمینه، در کتب تاریخی و روایی انجام داده‌اند.

همه‌ی مسلمانان شیعه و و محققان و تاریخ نویسان، امام حسین (ع) را سالار شهیدان و نماد ایثار و ایستادگی می‌دانند. امامی که در برابر ظلم سکوت نکرد و برای زنده نگه داشتن اسلام واقعی از جان خود و اصحاب خود گذشت. اما باید تاریخ مبارزه با ظلم و جور کسانی که خود را به ناحق جانشین پیامبر اکرم (ص) می‌دانستند را به‌صورت یکجا خواند و رشادت‌ها و روش‌های مبارزه‌ي هر معصوم را نباید از دیگری جدا دانست.

این بزرگواران همگی و با یک هدف مشخص و واحد در راه احقاق حق که جانشینی رسول خدا بود قدم برمی‌داشتند. در اینجا کتابی را به شما معرفی می‌کنیم که بند به بند آن به تحلیل مبارزات ائمه اطهار پرداخته است. در شیعه، امام حسین (ع) و اصحابش، نماد این مبارزات هستند. اما در کتاب همرزمان حسین به‌صورت طبقه‌ بندی شده و دوره‌ای با اقدامات ائمه آشنا خواهیم شد. باید که خواندن این کتاب، معرفت ما را نسبت به معصومین افزایش دهد.

بخشی از متن کتاب

وجود روایاتی مبنی بر خضوع امام صادق در برابر منصور عباسی: اول نکته ای که درباره این روایات عرض می‌کنم این است که همه این پنج شش روایتی که هست، راوی اش ربیع حاجب است. ربیع حاجب کیست؟ ربیع حاجب آن کسی است که منصور عباسی گشته در میان تمام نزدیکان خود، او را انتخاب کرده برای دربانی و ملازمت دائمی. منصور، مکه هم که رفت او را با خودش برد؛ این در روایات هست.

او در بغداد هم با منصور بود، در حیره هم با منصور بود. راوی جناب ربیع است. این مثل چه کسی می‌ماند؟ مثال از جاهای کوچک کوچک بزنیم. جاهای بزرگ و بالا نرویم. فرض کنید شما یک دشمن خونی ای دارید که دائماً با او در حال ستیزه و جنگ و مبارزه اید و او هم با شما همین طور است. دوستان شما هم به اتکاء دشمنی شما با او می‌جنگند و مبارزه می‌کنند. بعد شما در زندان یا در شهر دیگری هستید، یا یک گرفتاری ای دارید یا در این دنیا نیستید.

حال این دشمن بیاید این دوستان شما را دانه دانه ببرد، بگوید شماها چرا مبارزه می‌کنید؟ اربابتان، رئیستان آن روز آمد، افتاد به پای من، پای من را بوسید، گفت غلط کردم و من جزو مخلصین و دوستان تو هستم. این حرف برای سرکار چقدر حجیت دارد؟ ربیع حاجب، یار نزدیک وفادار منصور – که مورد اطمینان کاملش هم هست – نقل می‌کند که بله، امام صادق (علیه السلام) آمد، بعد که چنین گفت، منصور چنین گفت.

منتها برای اینکه شیعه باورش بیاید، برای اینکه نسل‌های بعد دست به دست این حرف را برای همیشه در میان خود حفظ کنند، این ماجرا را که نقل می‌کند، دو سه تا فضیلت هم برای امام صادق (علیه السلام) می‌شمرد؛ منتها فضیلت هایی که به حال منصور ضرری ندارد. مثلاً می‌گوید: امام صادق آمد، وارد مجلس شد، دیدم که لب‌های امام می‌جنبد. تا وارد شد منصور با اینکه قبلاً خیلی عصبانی بود، ناگهان بلند شد و حضرت را در آغوش گرفت.

بعد پرسیدم که «یابن رسول الله زیر لب چه می‌خواندید؟» گفت «دعا» وقتی شیعه نگاه می‌کند فوراً ذهنش متوجه فضیلت امام (علیه السلام) می‌شود که امام ما دعایی بلد بود که منصور عباسی را از خودش منصرف کرد؛ دیگر ملتفت نمی‌شود که این ربیع نامرد، در قالب یک منقبت، یک فحش بزرگ به امام صادق (علیه السلام) داد و یک دروغ بزرگ به تو گفت و خوشمزه اینجا است که از باب اینکه می‌گویند دروغگو کم حافظه است، ربیعِ داستان، ورود امام صادق (علیه السلام) را…

نقد کتاب همرزمان حسین

کتاب همرزمان حسین شامل ۱۰ سخنرانی از آقای خامنه‌ای است که در سال ۱۳۵۱ در ماه محرم انجام دادند. دوران امامت امام‌های معصوم حدود ۲۵۰ سال است. علی خامنه‌ای با مطالعات گسترده در تاریخ اسلام، با ابداع واژه‌ی «انسان ۲۵۰ ساله» به روشی جدید به بررسی این دوران پرداخته‌ است. ایشان این انسان را، انسانی توصیف می‌کنند که در تمام دوران خود، لحظه‌ای از انجام وظایف و تکالیف خود از پا نشسته است و همواره با مجاهدت به پیش رفته است.

بر این اساس در هر برهه و زمانی به اقتضای شرایط و امکانات و موانع، تصمیمی را اتخاذ کرده و هیچ‌گاه لباس رزم با دشمنان اسلام را که با زور بر مسند جانشینی رسول اکرم (ص) تکیه زده بودند، از تن بیرون نکرده است. از امام علی علیه‌ السلام گرفته تا سایر امامان. به نظر خیلی از نظریه‌ پردازان، بعد از شهادت امام حسین (ع) باقی امام‌ها دست از مبارزه کشیده‌اند…

اما خامنه ای با آوردن ادله و اسناد تاریخی بیان می‌کنند که از امام سجاد تا امام حسن عسکری (علیهم‌ السلام) همه همرزمان امام حسین (علیه‌ السلام) دانسته می‌شوند و به وضوح معلوم می‌شود که امامان معصوم (علیهم‌ السلام) با چه مرارت‌ها و سختی‌ها و با چه مجاهدتی بار امامت را به دوش کشیده‌اند. در مواقع مناسب چه ضرباتی را بر دشمن وارد کرده‌اند و در لحظات خطر، چگونه به حملات دشمن، پاسخ مناسب را داده‌اند.

کتاب همرزمان حسین برای آغاز آشنایی با راه و رسم ائمه اطهار در طول تاریخ اسلام بسیار مناسب است.

کتاب های پیشنهادی

تعداد بازدید: 3,101 بار

Ali%20Khamenei%20 %D8%B3%DB%8C%D8%AF%20%D8%B9%D9%84%DB%8C%20%D8%AE%D8%A7%D9%85%D9%86%D9%87%20%D8%A7%DB%8C

عنوان کتاب: همرزمان حسین (علیه السلام)‮‏‫

ده گفتار از آیت الله العظمی سیدعلی خامنه ای (مدظله العالی) در تحلیل مبارزات سیاسی امامان معصوم (علیهم السلام)

نویسنده: آیت الله سید علی خامنه ای

تعداد صفحات کتاب: 334 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 23.53 مگابایت

نوع فایل: PDF (ZIP)

منبع: شهرکتاب

نوشته‌های مشابه

کارنامه اسلام ، نام کتابی از دکتر عبدالحسین زرین کوب می‌باشد. او این کتاب را اول بار در سال ۱۳۴۸ به چاپ رساند. موضوع این کتاب فرهنگ و تمدن اسلامی است. کارنامه اسلام، یک فصل درخشان تاریخ انسانى است، نه فقط از جهت توفیقى که مسلمین در ایجاد یک...
بروزرسانی: 2 سال قبل
تعداد بازدید: 8592
تحریر الوسیله بر خلاف برخى از آثار فتوايى موجود، پيشينه‌اى ريشه‌دار در فقه شيعه دارد و به واسطه «وسيلة النجاة» فقيه نامدار سيد أبو الحسن اصفهانى به «ذخيرة الصالحين» و «عروة الوثقاى» مرحوم فقيه يزدى و «نجاة العباد» صاحب جواهر رحمهم الله نسب رسانده و بسيارى از نكات دقيق...
بروزرسانی: 2 سال قبل
تعداد بازدید: 7858

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *