جادوی واقعیت

جادوی واقعیت (nbookcity.com)

دانلود کتاب جادوی واقعیت

ریچارد داوکینز در کتاب جادوی واقعیت موضوعات علمی بسیاری را از سیاه چاله‌ها و کاوش های صورت گرفته در کیهان تا نحوه کارکرد بدن و ارتباط احساسات ما به فعل و انفعالاتی که در مغز صورت می‌گیرد را به سادگی تشریح کرده است.

به گفته داوکینز در این کتاب در سه سطح جادو مورد بررسی قرار گرفته است. جادوی داستانی و باستانی که در کتاب های داستان ها قدیمی به آنها اشاره شده است، جادو و شعبده بازی هایی که انسان‌ها به نمایش می‌گذارند و جادوی واقعیت که ما با مشاهده کیهان و یا اتم ها با آنها روبرو می شویم.

کتاب پیش رو، یازدهمین کتاب از ریچارد داوکینز است که با بیانی ساده و قابل درک برای کودکان و نوچوانان نگاشته شده است ولی به گفته او حتی بزرگسالان هم می‌توانند از مطالب این کتاب بهره‌مند شوند. کتاب، توضیح می‌دهد که چگونه علم بهتر از دین نحوه کارکرد جهان طبیعت را توصیف می‌کند.

داوکینز می گوید: «داستان ها همیشه برای ما جذاب و سرگرم کننده هستند و همه‌ی ما دوست داریم تا آنها را تکرار کنیم اما ادعای یک توضیح فراطبیعی درباره موضوعی به هیچ وجه توضیح درستی از آن چیز نیست».

خلاصه کتاب

کتاب جادوی واقعیت سرشار است از توضیحاتی الهام بخش درباره فضا، زمان، و فَرگشت . شوخ طبعی و آزمایش های فکریِ هوشمندانه نیز آن را آذین بخشیده اند. این کتاب گستره‌ای عظیم از پدیده های طبیعی را می‌کاود. چیزهایی که اطراف ما هستند از چه ساخته شده اند؟ گیتی چند سال قدمت دارد؟ عاملِ بروز سونامی چیست؟ اولین مرد یا زن که بود؟

این کتاب همچون یک داستانِ کارآگاهیِ جذاب است که نه فقط برایِ یافتنِ سرنخ به کاوش در تمامِ علوم می پردازد، بلکه خواننده را نیز بر آن وا می دارد که مانند یک دانشمند بیاندیشد. ریچارد داوکینز، با بیانِ بسیار شیوا و گیرای منحصربه فرد خود، شگفتی هایِ جهانِ طبیعی را برایِ تمامی سنین شرح می دهد. کتابِ وی، برایِ این نسل و نسل های آینده، آگاهی بخش و روشن‌گر خواهد بود.

بخشی از متن کتاب

حال دوباره جهش‌هاي ده هزار ساله‌مان را از سر می‌گیریم تا برسیم به ایستگاه 25 میلیون سال پیش. در این ایستگاه، تقریباً به نیاکان یک و نیم میلیونیم خودتان (و بنده) بر خواهیم خورد. کَپی نیستند، چون که دم دارند. شاید اگر امروزه آنها را می‌دیدیم به آنها میمون می‌گفتیم، ولی آنها همانقدر با ما پیوند دارند که با میمون‌هاي امروزي. (ص27 کتاب جادوی واقعیت)

با اینکه با ما خیلی فرق دارند و نمی‌توانند با ما یا میمون‌هايِ امروزي زاد و ولد داشته باشند، می‌توانند با مسافرانِ ایستگاه 24 میلیون و 990 هزار سالِ پیش، که تقریباً با خودشان مو نمی‌زنند، زاد و ولد کنند. کلاً با تغییرات تدریجی و اندك اندك سر و کار داریم. ده هزار سال، ده هزار سال، به عقب برمی‌گردیم و در ایستگاه‌ها تغییر محسوسی نمی‌بینیم. حال ببینیم وقتی که به ایستگاه شصت و سه میلیون سالِ گذشته رسیدیم چه کسی از ما استقبال می‌کند؟

در این ایستگاه می‌توانیم با اجداد هفت میلیونیمِ خود دست (یا باید بگوییم پنجه؟) بدهیم. آنها به لمور یا شب‌دوست (گالاگو) شباهت دارند و به راستی هم نیاکانِ تمام لمورها، شب‌دوست‌ها، میمون‌ها، و کَپی‌های امروزی، از جمله ما، هستند. تفاوت‌شان با میمون‌ها و لمورهايِ امروز به اندازة تفاوت‌شان با انسانِ امروزی است. قادر نیستند با هیچ یک از حیوانات امروزي بیامیزند، ولی می‌توانند با مسافرانِ ایستگاه 62 میلیون و 990 هزار سالِ پیش جفت گیری کنند.

چرا باید این کتاب را بخوانیم؟

جادو چهره‌های گوناگونی داشته‌ است. جادو یا معجزه فراطبیعی واژه‌ای است که گذشتگان ما برای پاسخ به چگونگی رویدادهای جهان، پیش از آمدن روش‌های علمی به کار برده‌ اند. مصری‌ های باستان بر این باور بودند که خورده شدن خورشید به دست خدای آسمان نوت به پدید آمدن شب می انجامد. کتاب جادوی واقعیت مجموعه‌ای از اندیشه‌های هوشمندانه و پرتوهایی شگفت انگیز از راستی و حقیقت است که گستره بزرگی از پدیده‌های طبیعی را توضیح می‌دهد.

مواد از چه ساخته شده اند؟ عُمر هستی چقدر است؟ چرا قاره‌ها تکه‌های جدا شده از یک پازل به نظر می آیند؟ طوفانها و امواج سونامی دریاها چگونه شکل می‌گیرند؟ این همه گوناگونی در گیاهان و جانوران برای چیست؟ نخستین مرد یا زن روی زمین چه کسانی بودند؟ این کتاب فقط یک راهنمای عکسدار برای توضیح معنای علوم نیست بلکه مُحرّکی برای اندیشیدن، مانند دانشمندان است.

نقد کتاب جادوی واقعیت

بیشتر بخش‌های کتاب جادوی واقعیت با اشاره مختصری به «اسطوره آفرینش» به عنوان تلاش بشر در زمان‌های مختلف، برای تبیین منشا آفرینش شروع می‌شود. این اسطوره‌ها از فرهنگ‌ها و ملیت‌های مختلفی – از جمله بابلی، یهودی-مسیحی، آزتک، مائوری، بومیان استرالیا، اسکاندیناوی، یونان باستان، چینی، ژاپنی و دیگر سنت‌ها – برگرفته شده‌اند.

ضمن این که فصل نهم نیز شامل اسطوره معاصر «آدم‌ربایی بیگانگان» می‌شود. اما ریچارد داوکینز در فصل چهارم به‌کل این نوع اسطوره‌ها را توضیحی ساده برای ذهن ساده انسان‌های اولیه می‌داند و آن‌ها را به عنوان ایده‌ای قابل اعتنا برای عصر معاصر رد می‌کند و اعتراض و ایرادهای بسیار بر آن‌ها وارد می‌سازد.

از جمله، با اشاره به برخی افعال خطاکارانه برخی خدایان که تنها «یک بار» انجام شده‌است، مطرح می‌کند که چنین افعالی که تنها یک بار رخ داده‌است، نمی‌تواند برای تکرار پدیده‌های مربوطه‌شان در چرخه‌هایی بی‌انتها کفایت کنند.

همه علاقه‌مندان به کتاب های علمی، از مطالعه کتاب جادوی واقعیت لذت خواهند برد.

کتاب های پیشنهادی

تعداد بازدید: 2,658 بار

Richard%20Dawkins%20 %D8%B1%DB%8C%DA%86%D8%A7%D8%B1%D8%AF%20%D8%AF%D8%A7%D9%88%DA%A9%DB%8C%D9%86%D8%B2

عنوان کتاب: جادوی واقعیت

چگونه بفهمیم چه چیزی واقعی است

نویسنده: ریچارد داوکینز

مترجم: علی عباسی

تعداد صفحات کتاب: 153 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 1.88 مگابایت

نوع فایل: (ZIP) PDF

منبع: شهرکتاب

نوشته‌های مشابه

اشو در کتاب از سکس تا فراآگاهی ، همان زرتشت نیچه است. او کیفیت اشراق را درک کرده و در پی نوشاندن شهد شیرین خرد به جامعه است. اما همانگونه که انسان والای نیچه تنهاست، اشو نیز میکوشد تا به تنهایی آن آرمان های...
بروزرسانی: 2 هفته قبل
تعداد بازدید: 20387
در واقع، جریان امور به گونه‌ای‌ است که گویی بخش بزرگی از رهبران به این نتیجه رسیده اند که روی زمین نه برای آنان و نه برای سایر ساکنانش، جای کافی وجود ندارد. این همان نتیجه گیری است که...
بروزرسانی: 11 ماه قبل
تعداد بازدید: 104

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *