نمایشنامه مکبث

نمایشنامه مکبث (nbookcity.com)

دانلود نمایشنامه مکبث

نمایشنامه مکبث کوتاه‌ ترین تراژدی و یکی از محبوب‌ترین آثار ویلیام شکسپیر که در سال ۱۶۰۶ نوشته شده است.

اساس تراژدی مکبث وقایع تاریخی اسکاتلند است. اما شکسپیر موافق ذوق و طبع خویش تغییراتی در آن داده و حوادث جنگ‌ها را به هم آمیخته است.

مکبث سرباز شجاع و مورد اعتماد پادشاه اسکاتلند قرار می گیرد. دیداری عجیب با سه ساحره او را نسبت به قدرت آزمند می کند. مکبث می خواهد شاه شود، او و همسر پلیدش نقشه خیانت می ریزند، ولی تا رویاهایشان به حقیقت بپیوندد چند نفر باید بمیرند؟

خلاصه کتاب

فرمانده دانکن، پادشاه اسکاتلند همراه بنکو و مکبث در راه بازگشت از نبرد با سپاهیان «نروژ» با زنان جادوگر برخورد می کنند. زنان جادوگر مکبث را وعده فرماندهی کل و سپس پادشاهی اسکاتلند می دهند اما «بنکو» را نیز سرسلسله پادشاهی بعد از مکبث می خوانند. سرانجام مکبث برای تحقق پیشگویی های جادوگران و به وسوسه و اصرار همسرش «لیدی مکبث» دانکن را در خواب و در شبی که به مهمانی او آمده، به قتل می رساند.

بعد از قتل دانکن، فرزندان او ملکم و دانلین چون احساس ناامنی می کنند، می گریزند تا جان خود را نجات دهند. و همین امر موجب می شود که مکبث اتهام قتل پدر را بر گردن آنان بیاندازد. بزرگان، مکبث را به پادشاهی اسکاتلند بر می گزینند و بدین ترتیب پیشگویی زنان جادوگر به واقعیت می پیوندد و مکبث پس از رسیدن به پادشاهی تصمیم می گیرد بنکو و پسرش که در پیشگویی زنان جادوگر پادشاهی بعد از او را تشکیل می دادند به قتل رساند.

لذا دو نفر را اجیر می کند بنکو کشته می شود اما فرزندش جان سالم به در می برد و متواری می شود. سرانجام مکبث پس از جنایت و قتل های فراوان در موج هول انگیزی که خود ایجاد کرده، غرق و نابود می شود و همانگونه که زنان جادوگر پیش بینی کرده بودند فرزندان بنکو یکی پس از دیگری سلسله پادشاهی پس از مکبث را تشکیل می دهند.

واقعی بودن داستان

نمایشنامه مکبث در آغازین سال‌های قرن هفدهم نوشته و اجرا شد؛ ظاهرا خود شکسپیر هم در اولین اجرا حضور داشته است. طرح این قصه برگرفته از یک واقعه تاریخی است که چیزی حدود شش قرن پیش از نوشتن نمایشنامه، رخ داده بود. در آن سال، پادشاه دانکن که قانون جانشینی پادشاهی را تغییر داده و بر تخت سلطنت نشسته بود، توسط مکبث کشته می‌شود.

شکسپیر هم در شاهکار خودش همین جاه‌طلبی و قدرت‌ طلبی را نشانه گرفته و قصه‌اش را بر آن ساخته است. در نسخه انگلیسی، بیشتر بخش‌ها به نظم نوشته شده‌اند و حتی دیگر سطرها هم کلامی آهنگین دارند. یکی از شاخصه‌های مهم اثر، همین شیوه بیان و روایت است؛ شکسپیر در این تراژدی از آرایه‌های استعاره و تشبیه بسیار زیاد بهره برده.

شخصیت های داستان

نمایشنامه پنج پرده‌ای مکبث قطعا شخصیت‌های بیشتری از آنچه در اینجا آورده‌ایم دارد، اما اگر بخواهیم نقش‌های اصلی را جدا کنیم می‌توانیم این‌ها را معرفی کنیم:

  • پادشاه دانکن
  • مالکوم و دونالبین، پسران پادشاه
  • مکبث، سپهسالار ارتش
  • بانکو، سپهسالار ارتش
  • مکداف، سپهسالار ارتش
  • لیدی مکبث، همسر مکبث
  • جادوگران

بخشی از متن کتاب

این پله‌ای است که یا پایم بر آن خواهد لغزید یا باید از روی آن بجهم، زیرا این پله راهم را سد می‌کند. ستارگان، اخگرهای خود را پنهان دارید و بر هوس‌ های تیره و ژرف من پرتو میفکنید! چشم در برابر دست بسته باد، و با این همه آنچه پس از وقوع، دیده یارای دیدنش ندارد، مجرا باد!

نقد نمایشنامه مکبث

شخصیت اصلی نمایشنامه مکبث در پیچ و خم ذهنیت کاذب خود تنها راه شکستش را در به حرکت در آمدن جنگل می بیند و در اسارت اندیشه های خود تصور می کند که ممکن نیست کسی بی آنکه از مادر زاده باشد با او هم نبرد گردد و سرانجام به زندگی اش خاتمه بخشد. اطمینان مکبث از رویین تن بودن بُعد اسطوره خواهی او را نشان می دهد. آنگاه می خواهد خدایی از خدایان و شاید اگر فرصت یابد خدایگان شود…

و درست این همان نقش تراژیک مکبث است و ]پاشنه آشیل او همین جاست

William Shakespeare ویلیام شکسپیر2

عنوان کتاب: نمایشنامه مکبث (متن کامل)

تراژدی در پنج پرده

جز برترین نمایشنامه های گاردین

جزو برترین آثار داستانی با شخصیت اصلی زن

جز برترین کتاب ها با شخصیت های شرور

نویسنده: ویلیام شکسپیر

با مقدمه ای از موریس مترلینک

مترجم: عبدالرحیم احمدی

تعداد صفحات کتاب: 149 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 9.98 مگابایت

نوع فایل: PDF (ZIP)

منبع: شهرکتاب

نوشته‌های مشابه

در این کتاب علاوه بر فیلم‌نامه اودیسه‌ی فضایی، نقد و گفت‌وگو آن هم آمده است. همچنین این فیلنامه تعریفی تازه از جزیی‌ترین عناصر سینما، تا کلی‌ترین عناصر آن و حتی خود واژه‌ی سینما، ارائه داده است. چیزهایی که کتاب 2001: یک اودیسه‌ی فضایی...
بروزرسانی: 1 سال قبل
تعداد بازدید: 379
نمایشنامه دستهای آلوده در هفت مجلس است. اولین ‌بار در پاریس به تاریخ دوم آوریل ۱۹۴۸ در صحنه تأترآنتوان( به مدیریت خانم سیمون به ریو) به صحنه گردانی پیروالاد، همرا با دکور امیل-و-ژان برتن و طراحی اولگاشومانسکی اجرا شد.
بروزرسانی: 11 ماه قبل
تعداد بازدید: 2618

3 پاسخ

  1. امروز موفق شدم نمایشنامه مکبث را بخوانم .شکسپیر جزو ادبیات کلاسیک جهان است متاسفانه ادبیات در این زمان معنایی ندارد .کلا هنر و ادبیات و فلسفه و تاریخ همه از دید این نظام بی ارزش خوانده شده.کاش در مدارس ما در مقاطع مختلف تحصیلی از ادبیات کلاسیک جهان ک نویسنده های مطرح جهان بخشی وارد می شد.کتابهای دانشگاهی و کتابهای درسی ما از ادبیات فقیر شده.این فقر را درکلام و در سطح ادبیات گفتاری افراد جامعه به وضوح می‌بینیم.
    مکبث یک خائن بود .یک زیاده خواه .یک قدرت طلب .تشنه قدرت .همان چیزی،که در کل جامعه ما رهبران قدرت طلب را می‌بینیم .دیکتاتورهای خون آشام.

  2. شکسپیر در این کتاب، عاقبتِ ظلم و استبداد حاکمان خودکامه رو به خوبی به تصویر کشیده و همچنین اشاراتی هم به این پرسش داشته که: “آیا سرشت انسان خیر است یا شر”؛ این کتاب یکی از آثارِ موزون شکسپیره، مترجم هم به پیروی از اون، ترجمه رو به نظم در آورده؛ فکر میکنم مترجم کارش رو خیلی خوب انجام داده و ترجمه ی خوبیه؛ فقط باید روی متن بیشتر دقیق بشید.

    1. خواندن مکبث را برای همه توصیه میکنم .شکسپیر جز نویسنده های کلاسیک و از اسطوره های جهان است .او از فلسفه از شعر و از تاریخ و ادبیات و جغرافیا بسیار می‌دانست بیشتر نوشته های ش،بیشتر به شعر و سنگین است .مکبث ظهور یک دیکتاتور خون آشام و یک قدرت نظامی در یک کشور آست چنین چیزی برای ما کاملا ملموس است‌.خائنی که کارش کشتن مردم و حکومت برمردم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *