سایه دیکتاتور

قیمت اصلی 32.000 تومان بود.قیمت فعلی 25.000 تومان است.

زندگی تحت حکومت آگوستو پینوشه

نویسنده: هرالدو مونیز

مترجم: زینب کاظم خواه

تعداد صفحات کتاب: 508 صفحه

حجم فایل: متغیر

نوع فایل: متغیر

کتاب سایه دیکتاتور pdf

دانلود کتاب سایه دیکتاتور pdf

کتاب سایه دیکتاتور به زندگی تحت حکومت آگوستو پینوشه، رئیس‌جمهوری چیلی از سال ۱۹۷۳ تا ۱۹۹۰، می‌پردازد.

پینوشه نظامی بود که با کودتای نظامی در ۱۱ سپتامبر ۱۹۷۳، دولت دموکراتیک سابق چیلی را سرنگون کرد و حکومت نظامی را برقرار کرد. هرالدو مونیز به عنوان یک شاهد زنده از حکومت پینوشه، در کتاب خود، تجربیاتش را از زمان کودتا تا انقلاب ۱۹۸۸ چیلی نوشته است.

به طور کلی، نویسنده در این کتاب به بررسی اتفاقات تاریخی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در دوران حکومت پینوشه می‌پردازد و نگاهی به زندگی تحت حکومت یک دیکتاتور انداخته و اثرات آن بر افراد و جامعه را بررسی می‌کند.

خلاصه کتاب

کتاب سایه دیکتاتور حکایت بی‌نظیری از چگونگی تأثیرگذاری رقابت های ژئوپلیتیکی بر زندگی روزمره است. کتاب پیش رو در مورد «آگوستو پینوشه» دیکتاتور جهان سوم می‌باشد. هرالدو مونیز که سفیر سازمان ملل متحد نیز می‌باشد، به عنوان یک انقلابی که با رژیم “پینوشه” جنگید، در این کتاب نقطه نظرات خود در مورد پینوشه را بررسی می‌کند.

پشتیبانان آمریکایی “پینوشه” رژیم وی را ضد کمونیسم می‌دانستند. کشور وی زمینه آزمایش نظریه های اقتصادی با الهام از ایالات متحده بود. به کشورهایی که مایل به حمایت از بانک جهانی بودند گفته می شود که سیاست های بازار آزاد پینوشه را تقلید می‌کنند و بازنشستگی دولت شیلی حتی از برنامه رئیس جمهور جورج دبلیو بوش برای خصوصی سازی امنیت اجتماعی الهام گرفته است.

ترورها، شکنجه‌ها، هواپیما ربایی های مختلف، قتل‌های گسترده زندانیان سیاسی و… فقط هزینه‌هایی هستند که برای ساختن یک دولت مدرن پرداخت می‌شود. اما سوالات مطرح شده در مورد قانون پینوشه هنوز باقی مانده است: آیا چنین دیکتاتوری هایی هنوز لازم هستند؟ بررسی یک دوران مهم، تغییر خط مشی مردم، مبارزه با دیکتاتور همگی با یک چهره نام آشنا و شناخته شده سیاسی امریکای لاتین، همگی روایت کتاب سایه دیکتاتور هستند.

بهتر است بدانید: روایت کتاب زندگی‌نامه نیست، واقعیتی از عملکرد و زندگی یک دیکتاتور است. «ژنرال آگوستو پینوشه» یکی از شناخته شده‌ترین چهره‌های سیاسی آمریکای لاتین است. او از نظامیانی بود که مدت 17سال رئیس جمهور شیلی ماند. به سبب اهداف او زندگی مردم دگرگون شد. مردم بسیاری تحت تأثیر ژنرال، مبارزه با دیکتاتوری در اولویت زندگی‌شان قرار گرفت.

مردم شیلی او را مسئول از دست رفتن معصومیتشان می‌دانند. پینوشه علاوه بر اینکه بر یک نسل از شیلیایی‌ها اثر گذاشت تعداد بسیاری از مردم کل دنیا نیز تحت تأثیر او قرار گرفتند. پینوشه در دادگاه به نقض حقوق بشر در سطحی وسیعی در داخل و خارج شیلی محکوم شد و همچنین به جرم‌های کشتار دسته جمعی، شکنجه، آدم دزدی، ایجاد تنش غیرقانونی و سانسور رسانه‌ها نیز متهم شد.

ژنرال، در اواخر عمرش، به جرم سوء استفاده از پست خود برای استفاده شخصی و خانوادگی نیز متهم شد. هرالد مونیر که معاون مدیر و مدیر منطقه برای کشور های لاتین، آمریکا و کارائیب بود در این اثر به تجربیات خود اکتفا نکرده و با مصاحبه با بازیگران محوری، اسناد محرمانه، پوشش‌های رسانه‌ای، از دوران پینوشه را باجزئیات بسیار بیان کرده است. کتاب سایه دیکتاتور را به دوستداران تاریخ جهان پیشنهاد می‌کنیم.

معرفی نویسنده کتاب سایه دیکتاتور

هرالدو مونیز یک سیاست‌مدار، دیپلمات، و نویسنده شیلی است. او در 22 ژوئیه 1948 در سانتیاگو متولد شد و دارای مدرک دکترا در رشته علوم سیاسی از دانشگاه ترینیداد در توباگو و مدرک مدیریت عمومی از دانشگاه هاروارد است. مونیز در طول دوران خدمت خود در دولت شیلی به عنوان سیاست‌مدار و دیپلمات معروف بوده است.

او به عنوان وزیر امور خارجه شیلی در دولت ریکاردو لاگوس کار کرده و همچنین نماینده دائمی شیلی در سازمان ملل متحد بوده است. علاوه بر این، او به عنوان وزیر تخصصی برای موضوعات آفریقا در دولت میشل باتشلتت در کابینه شیلی خدمت کرده است. هرالدو مونیز همچنین نویسنده کتاب‌هایی در زمینه‌های سیاست، دیپلماسی، و امور بین‌الملل نیز می‌باشد که در آنها به تجربیات خود در دیپلماسی و رویدادهای مرتبط با جنگ می‌پردازد.

بخشی از متن کتاب

در کتاب سایه دیکتاتور می‌خوانیم: بر اساس گزارشی که از سوی پلیس مخفی پینوشه تهیه شد، کنفرانس بدهی‌های خارجی زیر «لباس مبدلی» پنهان شده بود که «از طریق راهبردهای گوناگون تحمیل شده توسط دولت مارکسیست کوبا، نقشه هایی استادانه برای سرنگونی دولت عالی طراحی می‌کرد». البته بخشی از آن، دور از واقعیت نبود.

در واقع بحثی شدید بین پنج نفر از نمایندگان حزب سوسیالیست به رهبری «ریکاردو نونیز» که معروف به سوسیالیست‌های احیا شده بودند و «هومبرتو» یکی از مردان مسئول تریبون شیلی، شعبه حزب کمونیست کوبا در آمریکا در گرفت. کمونیست های کوبا به ما اعتماد نداشتند و خودبینانه با دیدگاه‌های ما درباره دموکراسی مخالف بودند و مهم‌تر از همه راهبرد بسیج اجتماعی صلح آمیز ما را رد کردند.

آنها از راهبرد قیام مسلحانه جبهه میهن پرست حزب کمونیست و مسیر خشونت آمیزی که جنبش چپ انقلابی به صورت سنتی مدافع آن بود، حمایت می‌کردند و به آن علاقه داشتند. سوسیالیست‌های شیلی که کوبایی‌ها با آنها صحبت می‌کردند، گروهی بود که وزیر خارجه سابق کلودومیرو آلمیدا رهبری می‌کرد. آنها ترجیح می‌دادند که با رهبران دموکرات مسیحی مانند رادومیر تومیک که در کنفرانس حاضر بود، بیشتر از ما صحبت کنند. (ص244 کتاب سایه دیکتاتور)

ما با هومبرتو در اتاقی خصوصی در مقر کنفرانس دیدار کردیم. همین که جلسه شروع شد، او کج خلقی کرد. هومبرتو به طور اساسی ما را سرزنش و به آلت دست پینوشه بودن متهم کرد. من جواب دادم: «شما هیچ ایده‌ای ندارید که واقعاً در شیلی چه اتفاقی می‌افتد. مردم خشونت را نمی‌پذیرند. اکثریتی که به شکست دادن پینوشه نیاز دارند از مبارزه مسلحانه بیزار شده اند.» ریکاردو نونیز، رهبر گروه اضافه کرد:

«این شما و دوستان‌تان در شیلی هستید که بازی پینوشه را انجام می‌دهید.» همکارم خایمی استیوز حرفش را قطع کرد و گفت: «افراد شما از آدم ربایی غیرنظامیان بی‌گناه حمایت می‌کنند.» بعد از اتهام زدن خایمی، تقریباً کتک کاری در گرفت. ما می‌خواستیم کوبایی‌ها درک کنند که طرفداری‌شان از جبهه میهن پرست و جنبش ملی چپ، سقوط پینوشه را حتی یک دقیقه تسریع نخواهد کرد و اتفاقاً تأثیر زیان باری خواهد داشت…

نقد کتاب سایه دیکتاتور pdf

ژنرال آگوستو پینوشه، یکی از شناخته‌ شده‌ترین چهره‌های سیاسی آمریکای لاتین است. پینوشه با فرانسیسکو فرانکو، جوزف استالین و فردیناندد مارکوس در یک ردیف قرار دارد. هدف از کتاب سایه دیکتاتور، واکاوی تأثیر پینوشه بر تاریخ معاصر و معانی مختلف و نمادهایی است که این چهره یادآور می‌شود. این کتاب زندگینامه نیست، بلکه بررسی دوران پینوشه و میراث اوست.

به این معنا، کتاب سایه دیکتاتور خاطرات سیاسی هرالدو مونیز از پینوشه و دورهٔ اوست. به خاطر او زندگی بسیاری از مردم شیلی‌ عوض شد و برنامه‌های اولیه‌شان تابع اولویت مبارزه با دیکتاتوری شد.

پینوشه با کاریکاتور دیکتاتورهای آمریکای لاتین که در فیلم‌های آمریکایی یا در کتاب پاییز پدرسالار گابریل گارسیا مارکز ترسیم شده، کاملاً تطابق ندارد. او مردی با قوه درک اندک بود، کسی که در تقاطعی از تاریخ قرار داده شد و با وجود این، فرایندی از تغییر شیلی را رهبری کرد و تأثیر بین‌المللی قدرتمندی داشت.

کتاب سایه دیکتاتور اثری الهام‌بخش و داستانی منحصربه‌فرد است که نشان می‌دهد چگونه رقابت‌های ژئوپلیتیکی می‌توانند بر زندگی روزمره تأثیر بگذارند.

آنچه خواندید...

کد کتاب: 1583 نویسنده: برچسب: ,

محصولات مرتبط

سایر کتاب‌های پیشنهادی...

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “سایه دیکتاتور”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *