کتاب داستان

قیمت اصلی 199.000 تومان بود.قیمت فعلی 149.000 تومان است.

ساختار، سبک و اصول فیلمنامه نویسی

نویسنده: رابرت مک کی

مترجم: محمد گذرآبادی

تعداد صفحات کتاب: 434 صفحه

حجم فایل: متغیر

نوع فایل: متغیر

کتاب داستان pdf

دانلود کتاب داستان رابرت مک کی pdf

کتاب داستان (ساختار، سبک و اصول فیلمنامه نویسی) اثری به شدت غنی، پربار و کامل از رابرت مک کی است.

رابرت مک کی نویسنده و استاد نمایشنامه‌ نویسی و داستان‌نویسی اهل ایالات متحده است و به عنوان یکی از برجسته‌ترین مشاوران و اساتید شناخته می‌شود. وی به تدریس اصول داستان‌نویسی و ساختار نمایشنامه به نویسندگان در سراسر جهان مشغول است.

اگرچه در عنوان کتاب ذکر شده است که این اثر درباره‌ی ساختار فیلم‌نامه نوشته شده، اما می‌توان از آموزه‌های آن در سایر زمینه‌هایی که داستان‌سرایی در آن‌ها نقش اساسی دارد نیز بهره گرفت.

اگر به دنبال یک مرجع شناخته‌شده و معتبر در زمینه‌ی آموزش فیلمنامه‌نویسی هستید، مطالعه‌ی کتاب داستان‬‌‫ را از دست ندهید. نه تنها برای نوشتن اثری داستانی، بلکه اگر می‌خواهید از تماشای فیلم‌ها لذت بیشتری ببرید نیز خواندن این کتاب را به شما توصیه می‌کنیم.

جوایز و افتخارات کتاب

  • برنده‌ی جایزه‌ی معتبر بین‌المللی کتاب تصویر متحرک؛
  • بیش از سی بار تجدید چاپ در آمریکا و نوزده بار چاپ در بریتانیا؛
  • قرارگیری در فهرست پرفروش‌ترین‌های لس‌آنجلس تایمز به مدت بیست هفته؛
  • منبعی برای تدریس استادان در دانشکده‌های فیلم و سینمای دانشگاه‌های شاخصی از جمله هاروارد، ییل، UCLA و USC.

خلاصه کتاب داستان

کتاب داستان یکی از مهمترین آثار رابرت مک کی است. این کتاب به عنوان یکی از منابع اصلی در زمینه نمایشنامه‌نویسی و داستان‌نویسی شناخته می‌شود. در این کتاب، وی به تحلیل اصول و ساختار داستان‌نویسی می‌پردازد و به نویسندگان نمایشنامه و داستان‌نویسان راهنمایی می‌کند تا داستان‌های مفهومی و جذابی بسازند.

کتاب رابرت مک کی مشوق خلق آثاری است که تماشاگران را در شش قاره به هیجان می‌آورند و تا چندین دهه جذابیت خود را حفظ می‌کنند. هیچ‌کس به کتابی که بازارگرمی برای ته‌مانده‌های هالیوود را آموزش می‌دهد نیاز ندارد. چیزی که نیاز داریم کشف دوبارهٔ اصولی است که زیربنای هنر ما را می‌سازند، اصول هدایتگری که به استعدادها پروبال می‌دهند.

یک فیلم چه در هالیوود ساخته شده باشد و چه در پاریس یا هنگ‌کنگ، در صورتی که واجد کیفیات کهن‌الگویی باشد در سراسر جهان و در زنجیره‌ای پیوسته مورد استقبال قرار می‌گیرد، استقبالی که سینه به سینه و نسل به نسل تداوم می‌یابد. کتاب داستان دربارهٔ دقت و کمال است نه راه‌های میانبُر، دربارهٔ کهن‌الگوهاست نه کلیشه‌ها!

نویسنده با بیانمندی جذاب و واضح خود به شرح اجزای اصلی یک فیلمنامه‌ی خوب می‌پردازد و به فراخور بحث‌های مختلف، مثال‌هایی متناسب را از فیلم‌های کلاسیک گرفته تا آثار سینمای مدرن، در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد. در کتاب داستان‬‌‫ : ساختار، سبک و اصول فیلمنامه‌نویسی‬‌‫، رابرت تمامی آنچه را که در سمینارهای 450 دلاری معروف خود در سراسر جهان تدریس می‌کند، در اختیار شما قرار می‌دهد.

فراموش نکنید که برای شکستن ساختارهای کلاسیک، باید ابتدا به آن‌ها مسلط شوید. از این رو با وجود این‌که در سراسر کتاب داستان نویسنده به شرح اجزاء یک فیلم‌نامه یا اثر داستانی کلاسیک می‌پردازد، مطالعه‌ی این کتاب برای کسانی که می‌خواهند خلق فرم‌های بدیع و نوآورانه‌ای را تجربه کنند نیز ضروری به نظر می‌رسد.

نکوداشت‌های کتاب داستان

  • لارنس کاسدان: یک کتاب محرک، نوآورانه، با طراوتی عملی.
  • دنیس دوگان: مک‌کی استانیسلاوسکی دنیای نویسندگی است.
  • اوستین امریکن: کتاب داستان یک دستورالعمل عالی در مورد هنر داستان‌ سرایی است.
  • دومینیک دان: در دوره‌های دشوار نوشتن، اغلب برای راهنمایی به کتاب فوق‌العاده‌ی رابرت مک‌کی مراجعه می‌کنم.
  • نیوزدی: برای افرادی که در هالیوود به نویسندگی، کارگردانی و تولید می‌پردازند یا آرزوی آن را دارند، مک‌کی تلاقی بین ای. اف. هاتون و سان میونگ مون است. او پادشاه بلامنازع فیلمنامه‌نویسی است.
  • جین اشتاینبرگ: مک‌کی در کتاب داستان آن‌قدر توصیه‌های درستی را ارائه می‌کند -از منابع وسیعی مانند ارسطو و کازابلانکا گرفته تا استانیسلاوسکی- که غیرممکن است برای نوشتن یک فیلمنامه به چیزی بیشتر از آن نیاز داشته باشیم.

بخشی از متن کتاب

وقتی قهرمان حادثه محرک را پشت سر می‌گذارد وارد دنیایی می‌شود که قانون کشمکش بر آن حاکم است. یعنی هیچ چیز در داستان پیش نمی‌رود مگر از طریق کشمکش. به بیان دیگر، کشمکش برای داستان گویی حکم صدا را دارد برای موسیقی. داستان و موسیقی هر دو هنرهای زمانمند هستند و دشوارترین وظیفه خالق هنرهای زمانی این است که توجه ما را جلب کند، باعث تمرکز کامل ما شود و آنگاه ما را در زمان پیش ببرد بی‌آنکه گذشت زمان را احساس کنیم.

در موسیقی این تأثیر از طریق صدا ایجاد می‌شود. آلات موسیقی یا صداها ما را جذب می‌کنند و با خود می‌برند، به نحوی که زمان را فراموش می‌کنیم. تصور کنید به یک سمفونی گوش می‌دهید و ارکستر ناگهان سکوت می‌کند چه اتفاقی می‌افتد؟ نخست، سردرگمی و تعجب از اینکه چرا سکوت کرده‌اند و سپس ناگهان در ذهن خود صدای تیک تاک ساعت را می‌شنویم.

ما بشدت و عمیقاً متوجه گذشت زمان می‌شویم و چون زمان پدیده‌ای شدیداً ذهنی است، اگر ارکستر فقط سه دقیقه سکوت کند به نظر ما سی دقیقه خواهد رسید. موسیقی داستان، کشمکش است. تا وقتی افکار و عواطف ما درگیر یک کشمکش باشد ساعت‌ها در زمان پیش می‌رویم بی آنکه از این سفر آگاه باشیم، به ساعت نگاه می‌کنیم و شگفت زده می‌شویم. اما وقتی کشمکش ناپدید می‌شود ناگهان به خود می‌آییم.

تصاویر جذاب و چشم نواز یا موسیقی زیبای یک فیلم ممکن است تا مدت کوتاهی ما را به خود مشغول کنند اما اگر کشمکش برای مدتی طولانی به حال تعلیق درآید حواسمان از پرده منحرف می‌شود. قانون کشمکش چیزی فراتر از یک اصل زیباشناختی و درواقع روح و جان داستان است. داستان استعاره یا تمثیلی از زندگی است و زنده بودن یعنی زیستن در کشمکش ظاهراً بی پایان. به قول ژان پل سارتر جوهر و ذات واقعیت، کمبود است، کمبودی عمومی و ابدی.

در این جهان هیچ چیز به اندازه کافی نیست. نه غذای کافی، نه عشق کافی، نه عدالت کافی و البته نه زمان کافی. زمان به زعم هایدگر، مقوله یا عنصر بنیادی هستی است. ما در زیر سایه پیوسته کوچک شونده آن زندگی می‌کنیم و اگر قرار است چیزی به دست آوریم که در پایان زندگی کوتاه خود احساس خسران نکنیم باید به جنگ تمام عیار نیروهای کمبود و نقصان برویم که مانع از تحقق آرزوهای ما می‌شوند. (ص203 کتاب داستان)

نویسندگانی که نمی‌توانند به حقیقت زندگی گذرا و ناپایدار ما پی ببرند، آنان که لذات دروغین زندگی مدرن چشم‌شان را خیره کرده، آنان که معتقدند اگر قواعد بازی را بدانی زندگی آسان می‌شود، تصویر نادرستی از کشمکش ارائه می‌دهند. فیلمنامه‌های این افراد به یکی از این دو دلیل با شکست مواجه می‌شود: یا کثرت کشمکش‌های بی معنا و خشونت پوچ و یا فقدان کشمکش‌های با معنا و نمایش صادقانه آنها.

فیلمنامه های گروه نخست نمایشگاهی از جلوه های خیره کننده صوتی و تصویری‌اند و توسط کسانی نوشته می‌شوند که در خلق کشمکش از دستورات کتب درسی پیروی می‌کنند. اما از آنجا که این افراد نسبت به کشمکش‌های واقعی زندگی بی‌علاقه یا بی‌تفاوت اند توجیهاتی جعلی و نخ نما برای آشفتگی حاکم برداستان خود می آفرینند…

آنچه در کتاب داستان خواهید خواند:

کتاب داستان به چهار بخش تقسیم شده است: هر قسمت شامل عناصر اصلی داستان نویسی است که نویسندگان در قالب های مختلف از آن استفاده می کنند، اما تمرکز اصلی کتاب بر فیلمنامه نویسی است. در قسمت اول نویسنده مارا به طور کلی با داستان پردازی آشنا می‌کند. در قسمت دوم، مک کی عناصر مختلف داستان مانند ژانر، شخصیت و معنای داستان را توضیح می‌دهد.

سرفصل های قسمت دوم این کتاب:

  • طیف ساختار
  • ساختار و تنظیم
  • ساختار و ژانر
  • ساختار و شخصیت
  • ساختار و معنا

عنوان بخش سوم کتاب، اصول طراحی داستان است که نویسنده در مورد ماهیت داستان و فیلمنامه نویسی صحبت می کند و توضیح می‌دهد که چگونه یک صحنه کامل تشکیل و اجرا می شود. سرفصل های این بخش:

  • جوهر داستان
  • حادثه محرک
  • طراحی قانون
  • طراحی صحنه
  • تحلیل صحنه
  • ترکیب
  • بحران، اوج، حل و فصل

“نویسنده در عمل” عنوان بخش چهارم کتاب داستان است. در این بخش مک کی ما را با اهمیت آنتاگونیست‌ها، مدیریت صحنه ها و نوشتن یک شخصیت و تصمیمات آن‌ها آشنا می‌کند.

  • اصل آنتاگونیست
  • شرح
  • مشکلات و راه حل ها
  • شخصیت
  • متن
  • متد نویسنده

چرا باید این کتاب را بخوانیم؟

نوشتن برای صفحه های نمایش، حقیقتا کاری شگفت انگیز است. یک نویسنده باید با دقت تمام، نثر خود را صیقل بدهد ، با این وجود بخش زیادی از آن نثر توسط بینندگان فیلم، شنیده و دیده نمی شود. به گفته ی رابرت مک کی، نویسنده کتاب داستان چند کلمه‌ای که به شکل گفت‌و گوی شخصیت ها به مخاطب می‌رسد، بهترین چیزی است که از فرآیند نوشتن باقی می ماند.

در اثر پیش رو، رابرت مک کی آنچه را که سال ها به فیلمنامه نویسان آموزش داده است در قالب کتاب قرار می دهد و این اثر در واقع سمیناری در مورد ساختار “داستان” است. لیست طولانی پروژه های سینمایی و تلویزیونی که دانشجویان مک‌کی نوشته، کارگردانی یا تولید کرده‌اند شامل تعداد زیادی از آثار موفق سینما و تلویزیون است.

رابرت مک کی علاقه ی زیادی به هنر فیلم نامه نویسی دارد؛ وی معتقد است هیچ کس به دستورالعمل دیگران، برای گرم کردن باقیمانده‌ی غذای‌شان در هالیوود احتیاج ندارد، بلکه ما به کشف مجدد اصول اساسی هنر خود و راهنمایی جهت آزادسازی و رشد استعدادها ، نیاز داریم.

کتاب داستان راهی درست برای چنین کشف مجددی است و در آن ، نویسنده با استناد به منابعی به گستردگی “ارسطو” و “کازابلانکا”، “استانیسلاوسکی” و “محله چینی ها” ، توصیه های بی شمار کاربردی را ارائه می‌دهد.

نقد کتاب داستان رابرت مک کی pdf

کتاب داستان دربارهٔ اصول است نه قوانین. قانون می‌گوید: «باید آن را به این طریق انجام دهی.» اصل می‌گوید: «این عملی است… و همواره نیز چنین بوده است.» این دو از اساس با هم فرق دارند. لزومی ندارد اثر شما نسخه‌برداری از یک فیلم‌نامه خوش‌ساخت باشد؛ بلکه باید در چارچوب اصولی که به هنر ما شکل داده خوش‌ساخت باشد.

نویسندگان ترسو و بی‌تجربه از قوانین پیروی می‌کنند و نویسندگانِ عصیانگر و مدرسه‌ندیده قوانین را می‌شکنند. اما هنرمندان استادِ شناختِ فرم‌اند. این کتاب دربارهٔ تسلط بر هنر است نه پیشگویی. در بازار هیچ‌کس نمی‌تواند بگوید که چه چیزی خواهد فروخت و چه چیزی نه، چه چیزی موفق خواهد بود و چه چیزی شکست خواهد خورد، زیرا هیچ‌کس نمی‌داند.

آشغال‌های هالیوود با همان محاسبات اقتصادی ساخته شده‌اند که پرفروش‌ترین‌ها و درام‌های تیره‌وتار و غمگین که در نظر عقل سلیم به فهرستی از کارهایی که هرگز نباید انجام شود شباهت دارند، به‌آرامی بازارهای داخلی و خارجی را تسخیر می‌کنند. در هنر ما هیچ تضمینی وجود ندارد. و درست به همین دلیل است که خیلی‌ها از مزاحمت و دخالت در امور خلاقه بیمناک‌اند.

در پایان کافی است بگوییم، بهترین راهنمایی که می‌توانید درباره‌ی نوشتن پیدا کنید همین کتاب داستان رابرت مک کی است!

آنچه خواندید...

کد کتاب: 1472 نویسنده: برچسب:

محصولات مرتبط

سایر کتاب‌های پیشنهادی...

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “کتاب داستان”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *