ناز بالش

ناز بالش (nbookcity.com)

دانلود کتاب ناز بالش

کتاب ناز بالش مجموعه داستان جذاب دیگری از هوشنگ مرادی کرمانی است که تابحال 9بار تجدید چاپ شده است.

مرادی کرمانی تاکنون توانسته است جوایز بسیاری بگیرد. از جایزه شورای کودک گرفته تا جایزه جهانی هانس کریستین اندرسن و خوزه مارتینی. قصه‌های هوشنگ مرادی کرمانی به چندین زبان منتشر شده و توانسته با مخاطب غیرفارسی‌زبان هم ارتباط برقرار کند.

او چهره ماندگار هم شناخته شده و عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی است. بخشی از بهترین اقتباس‌های سینمایی از آثار او صورت گرفته است. مثلا همین «قصه های مجید» یا «مهمان مامان». او با زندگی پرفراز و نشیبی که از سر گذرانده انگار خودش هم شخصیت داستانی است.

خلاصه کتاب

قصه از جایی آغاز می شود که یک مرد ملبس به لباسی عجیب و غریب، جنب پیاده روی شهرکی که پیش‌تر روستا بوده، روی یک ناز بالش قرمز رنگ، چند تخم کدوتنبل قرار داده و آنها را دانه ای هزار تومان می فروشد. نخستین فردی که از او خرید می کند، مردی است به اسم آقا ماشاءالله و خانواده ی وی از شخصیت های فرعی داستان به حساب می آیند.

شخصیت هایی که همه به نوعی با هم در ارتباط هستند و در شهرکی که قبلا شهر عدس کار خوانده می شد و حالا به آن شهرک آرزوها می گویند، دور هم گرد آمده اند تا داستان ساعت بزرگ شهر را شکل دهند. پس زمینه ی طنز داستان، باعث شده تا وقایع قصه بدون مشکل و دردسر رخ بدهند و شخصیت ها با ایفای نقش در ماجراهای جذاب و سرگرم کننده، با یکدیگر در ارتباط باشند.

هوشنگ مرادی کرمانی مراوده های اجتماعی در داستان ناز بالش را به شکلی مفرح و جالب توجه ارائه کرده و اغراق هایی که در این مراودات به کار رفته، بر جنبه ی طنز آن افزوده است. این داستان فانتزی که طنزهای موقعیت آن، خصیصه ی چشمگیر و درخشانش می باشد، کوشش انسان های عادی برای رسیدن به هدف هایشان در زندگی را بیان می کند و در لایه های عمیق تر قصه، نگاه انتقادی هوشنگ مرادی کرمانی به موارد اجتماعی مختلف، به چشم می خورد.

بخشی از متن کتاب

مردها و زن‌ها که با صدای ناجور و بلندِ زنگِ ساعتِ نیمه شب بیدار شده‌اند، علاقه دارند بروند مستراح، توی حیاط دنبال آفتابه می‌گردند، آفتابه که معمولاً هیچ وقت جای خودش نیست، در دسترس آنان قرار نمی‌گیرد و آنها که آفتابه را پیدا نمی‌کنند با صدای بلند بدون ملاحظه ی همسایه ها گله و شکایت می‌کنند و ای بسا که فحش‌های محلی بدهند و جیغ بکشند و همسایه ها را ناراحت کنند.

همسایه ها به آنها تذکر بدهند که صدایت را بیاور پایین و او در دل شب جواب‌شان را بدهد و دعوا راه بیفتد. همسایه ها بروند سراغ بیل و کلنگ و چماق و به جان هم بیفتند، بزنند همدیگر را ناکار کنند و کار من کدخدا زیاد شود. حالا همه ی اینها به کنار، فکر کنند که ای کاش کدخدای بهتر و درست‌تری داشتند تا دهشان آبادتر و بهتر و منظم‌تر بود.

این فکر خطرناکی است که دنبال کدخدای دیگری باشند و بروند سراغ این جوان‌های تازه کار و بی تجربه و پرادعا و مرا بعد از پنجاه سال کنار بگذارند و بدبختی و فلاکت این روستا را در بر بگیرد. همه ی اینها از گور همین ساعت کت و گُنده بلند می‌شود.

کدخدا همه ی این حرفها را می‌زد که بگوید ساعت به این گندگی، با این زنگ گوش خراش نیاز نیست. این را ببر شهر که بزرگ است و این گرفتاری‌ها را ندارد. گفتم: خوب می‌برم. اما روز دیگر کدخدا پشیمان می‌شد و نمی‌دانم کدام روستایی زیر گوشش خواند که: ساعت را نگه دار. این روستا را آباد می‌کند، این نخود بریز را هر روستایی ندارد. این بیچاره به عشق این روستا رفته…

نقد کتاب ناز بالش

هوشنگ مرادی کرمانی نویسنده معاصر ایرانی است. شهرت او به خاطر کتاب هایی است که برای کودکان و نوجوانان نوشته است. کتاب ناز بالش اثری است جذاب به قلم این نویسنده محبوب که در آن داستانی سرگرم کننده را برای مخاطب تعریف می کند.

کتاب های پیشنهادی

تعداد بازدید: 206 بار

Houshang%20Moradi%20Kermani%20 %D9%87%D9%88%D8%B4%D9%86%DA%AF%20%D9%85%D8%B1%D8%A7%D8%AF%DB%8C%20%DA%A9%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86%DB%8C 3

عنوان کتاب: ناز بالش

نویسنده: هوشنگ مرادی کرمانی

تعداد صفحات کتاب: 163 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 2.16 مگابایت

نوع فایل: PDF (ZIP)

منبع: شهرکتاب

دکمه دانلود قابل مشاهده برای کاربران ویژه:

نوشته‌های مشابه

نویسندگان بسیاری هستند که از عشق و خانواده، قصه هایی زیبا و رنگارنگ تعریف کرده اند اما درویشیان در کتاب فصل نان، داستان هایی با همین زمینه های عشقی، خانوادگی و تلاش برای بقا را در طبقه ای...
بروزرسانی: 1 سال قبل
تعداد بازدید: 283
فرضیه‌ی اولیه‌ی راجر دالی در بیشتر راهبردهای این کتاب، درک این موضوع است که اغلب رفتارهای ما به طور ناخودآگاه تعیین می‌شوند. مشتریان اغلب نمی‌توانند دلیل انتخاب‌های‌ خود را در بازار درک کنند یا به وضوح توضیح دهند.
بروزرسانی: 2 سال قبل
تعداد بازدید: 286

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *