خانم دالووی

خانم دالووی (nbookcity.com)

دانلود کتاب خانم دالووی

کتاب خانم دالووی یکی از معروف‌ترین آثار نویسنده بریتانیایی، ویرجینیا وولف است.

این رمان در سال 1925 منتشر شد و به عنوان یکی از اآثار بزرگ ادبی قرن بیستم شناخته می‌شود. این کتاب، داستان یک روز در زندگی خانم کلاریسا دالاوی را روایت می‌کند. داستان در یک روز تابستانی در لندن، در دهه 1920 میلادی اتفاق می‌افتد.

داستان به شیوه‌ای پرتناقض و اندیشه‌آزار نوشته شده و از زوایای مختلف به زندگی و ذهن اصلی شخصیت اصلی پرداخته می‌شود. ویرجینیا وولف از تکنیک‌های جدید نوشتاری بهره برده و از جمله از روش سیال ذهن استفاده کرده است تا ذهن شخصیت‌ها را بیان کند. این روش نوآورانه در ادبیات به عنوان نمایش و تجسم ذهنی از ذهن شخصیت‌ها معروف شده است.

خلاصه کتاب 

کتاب خانم دالووی یکی از آثار مهم در جریان نوسانگر ادبیات بریتانیایی و ادبیات جهانی است و از دیدگاه جنسیت‌ شناسی و اجتماعی نیز مورد مطالعه و تحلیل گسترده‌ای قرار گرفته است. این کتاب تأثیر زیادی در ادبیات جهانی داشته و همچنان یکی از آثار معتبر و محبوب در ادبیات معاصر به حساب می‌آید.

خواندن این رمان تجربه‌ای است منحصر به‌فرد که در آن همراه با راوی از ضمیر هشیار به ضمیر ناهشیار می‌لغزیم؛ شخصیت‌ها را از درون و بیرون می‌بینیم؛ از ذهنی به ذهن دیگر نفوذ می‌کنیم؛ از خیال به واقعیت و از خاطره به این دم، اکنون، که پیوسته در تغییر است و سنگین‌بار از تمام لحظه‌های پیشین، تمامی تاریخ، پیش از تاریخ.

وولف شیوه‌ای را که برای نوشتن کتاب خانم دالووی کشف کرده چنین وصف کرده است: «غارهای زیبایی پشت‌ شخصیت‌هایم حفر می‌کنم… قضیه این است که غارها به هم متصل شوند و هرکدام در لحظه حال به روشنایی روز بیایند.»

کلاریسا د‌َلُوِی زنی میانسال و حدوداً ۵۲ ساله است. صبح‌ یک روز خانم د‌َلُوِی درحالی که خدمتکارانش مشغول تدارک مقدمات مهمانی شب هستند، برای گرفتن گل از خانه خارج می‌شود. کلاریسا به گلفروشی می‌رود و بر می‌گردد، در اتاقش مشغول آماده‌ سازی لباس مهمانی است که دوست دوران جوانی‌اش پیتر که از قضا خواستگار عاشق‌ پیشه و پروپا قرصش بوده، به دیدارش می‌آید.

شب، مهمان‌ها یکی‌یکی می‌آیند و مهمانی تا بامداد برقرار است. در این ۲۴ ساعت، خانم دلوی گذشته و کل زندگی‌اش را در ذهن خود احیا می‌کند. در واقع در کتاب خانم دالووی ما با زنی روبه‌رو هستیم که خود تازه از بستر بیماری برخاسته و حال که با پیر شدن، شب‌ها تنها به بستر رفتن و خوابیدن و حتی مرگ کنار آمده، زندگی خود را با دوستان گذشته و حال خود در میهمانی شبانه زنده می‌کند.

رمان به نوعی تکرار گذشته در حافظه است. در حافظه‌ی شخصیت‌های این داستان و در حافظه‌ی راوی داستان. داستانی چند صدایی؛ صدایی از انواع روابط سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و عاطفی انسان‌هایی در کنار هم و به دور از هم. که راوی بدون هیچ گذاری از ذهن شخصیتی بیرون و وارد ذهن شخصیت دیگر می‌شود. شخصیت‌ هایی که خود در تنهایی و خیالات خود اسیرند…

که جهان‌ بینی و بینش آن‌ها از درک دنیایی که پیوسته توضیح‌ ناپذیرتر می‌شود، عاجزند. در اروپای قرن بیستی که الگوهای سنتی آن شکسته می‌شود. با انسان‌هایی که سعی دارند به نوعی کنترل جامعه و سنت‌ها را به دست گیرند. با مردانی‌ که کشتار جنگ و موج انفجار و سربازان قربانی را فراموش نکرده‌اند و حال خود رفته رفته فراموش می‌شوند.

با صدای هزل‌ آلود زنانی که نظام مردسالارانه را زیر سوال می‌برند.. با صدای رمانتیک گذشته‌ای عاشقانه که فراموش نشده… گذشته‌ای که یاد و خاطره‌اش باعث ایستایی زمان و آسیب دیدن هر حس و عاطفه‌ای در حال و آینده شده. به طور کلی درباره کتاب خانم دالووی می‌توان گفت که این رمان از زندگی و مرگ، جنون و عقل، نظام اجتماعی، جنون و خودکشی می‌گوید و جهان را از منظر عاقلان و دیوانگان بررسی می‌کند.

بخشی از متن رمان

او در نظر پیتر، احساساتی به نظر می‌رسید. همین‌طور هم بود. چرا که به این نتیجه رسیده بود که تنها چیزی که ارزش گفتن دارد، احساسات آدم است. باهوش بودن احمقانه بود، آدم باید خیلی ساده احساسش را بیان می‌کرد… هر جور که بود در خیابان‌های لندن، در جزرومد چیزها، این‌جا و آن‌جا، او خود باقی می‌ماند؛ پیتر باقی می‌ماند.

در یکدیگر می‌زیستند و یقین داشت که او خود جزوی از درخت‌های خانه است؛ از منزل آن‌جاست. زشت و صداهای ناشناس، درحالی‌که تکه‌تکه می‌شد، جزوی از مردمی بود که هرگز با ایشان برخورد نکرده بود؛ مثل مه میان مردمی که بهتر از هرکس می‌شناخت، گسترده شده بود و آن مردم او را بر شاخه‌های خود برمی‌افراشتند. (ص99 کتاب خانم دالووی)

بدان‌گونه که دیده بود درختان مه را بالا می‌برند؛ اما زندگیِ او، خود او، چنان پهن و دور می‌گسترد. در آن لحظه که پشت شیشه‌های مغازه هچارد نگاه می‌کرد خواب چه چیز را می‌دید؟ کوشش داشت چه چیز را بازیابد؟ چه تصویری از سپیده صبح در خارج شهر، هم‌چنان‌که در کتابی که بازمانده بود می‌خواند: دیگر از گرمای آفتاب مترس/ یا از غوغای زمستان خشمگین!

این دوران پیرسال تجربه جهان در همه ایشان، همه مردان و زنان، چاهی از اشک پدید آورده بود. اشک‌ها و غم‌ها، شجاعت و طاقت. ظاهری به غایت راست و پشت کرده به لذات زندگی…! آدمى نبود که درباره‌ى هیچ‌کس بگوید اینطور است یا آن‌طور است. سخت احساس جوانى مى‌کرد؛ و در عین حال پیرى. (ص100 کتاب خانم دالووی)

مثل یک چاقو بود که چیزها را مى‌برید و از میانشان مى‌گذشت؛ در عین حال انگار بیرون بود و به داخل نگاه مى‌کرد. همانطور که تاکسى‌ها را تماشا مى‌کرد همان حس دائمى را داشت که بیرون است، در جایى دور، نزدیک دریا و تنها؛ همیشه به نظرش مى‌آمد که زندگى کردن، ولو براى یک روز، بسیار بسیار پرخطر است.

نقد کتاب خانم دالووی

ویرجینیا وولف در کتاب خانم دالووی به مسائل مختلفی می‌پردازد از جمله: روابط انسانی، زمان، حافظه، اندیشه، اجتماع و جنسیت. شخصیت اصلی کلاریسا دالاوی در طول رمان با اندیشه‌ها و خاطرات گذشته خود درگیر می‌شود و این تضاد بین زمان حال و گذشته به عنوان یکی از مضامین مهم این اثر به نمایش درآمده است.

کتاب خانم دالووی به عنوان یک اثر نمایشی از زندگی شهری و اجتماعی در لندن در دهه 1920، با انتقاد از جوامع بورژوازی و مسائلی از قبیل نقش زنان در جامعه و محدودیت‌های جنسیتی نیز شناخته می‌شود. ویرجینیا وولف در این اثر به نقش زنان و تحت فشارهای اجتماعی و فرهنگی آنها اشاره می‌کند. همچنین، از جمله ویژگی‌های برجسته این رمان، استفاده وولف از تکنیک‌های نوآورانه نوشتاری می‌باشد.

نویسنده به شخصیت‌ها اجازه می‌دهد تا به صورت پیوسته و بدون توقف فکر کنند و احساس کنند. این تکنیک، اثر را زیبا و پردازنده می‌کند و خواننده را به دنیای داخلی شخصیت‌ها نزدیک می‌کند. به طور کلی، رمان پیش رو از آثار مهم ادبیات دوره میانهٔ قرن بیستم بوده و همچنان به عنوان یکی از شاهکارهای ادبی دنیا شناخته می‌شود.

کتاب خانم دالووی تأثیرات زیادی بر رمان‌ نویسان و نویسندگان بعدی گذاشته و مورد تحلیل و بحث مدام در زمینه‌های مختلف ادبیات و انسان‌ شناسی قرار می‌گیرد.

کتاب های پیشنهادی

تعداد بازدید: 4,272 بار

Virginia Woolf ویرجینیا وولف

عنوان کتاب: خانم دالاوی (خانم دالووی)

جز برترین رمان های انگلیسی گاردین

جزو برترین کتاب های تاریخ انجمن کتاب نروژ

جز برترین آثار داستانی با شخصیت اصلی زن 

جزو برترین آثار داستانی جریان سیال ذهن

جز برترین آثار مربوط به فمینیسم

جزو برترین کتاب ها با روایت چندگانه

جز برترین رمان ها درباره شهرها

نویسنده: ویرجینیا وولف

مترجم: خجسته کیهان

تعداد صفحات کتاب: 182 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 17.17 مگابایت

نوع فایل: (ZIP) PDF

منبع: شهرکتاب

نوشته‌های مشابه

رمانی دلهره آور که بین دو زمان می‌گذرد و به طور جداگانه داستان دو دختر جوان در آنها آمده است؛ اِما داستان خودش را روایت می‌کند و جین داستان خودش را. هر دو شخصیت داستان پس از پشت سرگذاشتن ماجرا...
بروزرسانی: 1 سال قبل
تعداد بازدید: 550
آدام گرانت، محقق و استاد دانشگاه وارتون، در کتاب بده و بستان؛ نیروهای غافلگیرکننده‌ای را بررسی می‌کند که توضیح می‌دهند چرا برخی افراد به صدر نردبان موفقیت می‌رسند؛ درحالی‌که دیگران به قعر آن سقوط می‌کنند. کتاب بده و بستان که جامعه‌شناسان و نظریه‌پردازان کسب‌وکار و...
بروزرسانی: 3 هفته قبل
تعداد بازدید: 1950

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *